Super Cute! Een roosgebakje met appel en rozenjam.

 


Super leuk zoet gebakje van schijfjes appel opgerold met bladerdeeg in de vorm van een roos. … 

Op zoek naar een leuk en makkelijk recept om als dessert op te dienen?
Of gewoon een heel lekker gebakje bij een lekker kopje KUSMI TEA Rose green tea?
Dit rozen gebakje smaakt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens super cute uit!

Deze groene thee is gerold in rozenblaadjes waardoor de thee een hele delicate rozensmaak krijgt. Erg lekker tijdens een high tea. De rozensmaak is een fantastische combinatie met alle zoetigheden terwijl de groene thee de spijsvertering stimuleert en de vetten afbreekt.

Wat heb je nodig? (om zes roosjes te maken)

– rozenjam of abrikozen jam
– halve citroen
– 2 appels (hoe donkerder de schil hoe mooier het effect)
– kaneel, amandelschilfers
– bladerdeeg (6 stuks)
– een kom
– cupcake vorm (stevige) of een siliconen vorm
– bloem

What to do?

Stap 1: Snij de twee appels doormidden en verwijder het klokkenhuis.

Snij vervolgens de appeltjes in fijne, dunne plakjes.

Stap 2: Doe water in een kom, en knijp het citroensap in uit. Leg de appelschijfjes/plakjes in het kommetje. Zet de kom (ongeveer) voor 4 à5  minuuten in de magnetron op 600W. Het gaat erom dat de appeltjes een beetje garen om ze gemakkelijker te kunnen vervormen bij het oprollen van het bladerdeeg.

Stap 3: Pak twee bladerdeeg stukjes en leg deze een klein beetje op elkaar langs de rand. Ik heb wat bloem eronder gestrooid zodat het bladerdeeg niet blijft plakken aan het aanrecht. Plak de twee bladerdeeg stukjes aan elkaar door het de uiteindes een klein beetje nat te maken met water.

Stap 4: Snij dan de bladerdeeg in twee lange stukken.
Stap 5: Smeer wat (rozenjam/abrikozenjam) op het bladerdeeg.
Stap 6: Leg de appeltjes (nadat ze in de magnetron zijn geweest) op het bladerdeeg zoals op de foto.
Stap 7: Bestrooi met wat kaneel voor extra smaak.(eventueel wat amandelschilfertjes)
Stap 8: Rol het geheel op zodat je een mooi roosje krijgt! Leg de roosjes in de cupcake vormpjes ( zie foto).Het maakt niet uit welke vorm als het maar past! Ik had toevallig een rozen vormpje, maar in principe kan elk vormpje.
Stap 9: Doe de roosjes in een voorverwarmde oven (180°C)
Stap 10 baktijd: +/-40 minuten. Ontvormen afkoelen en afwerken met wat bloemsuiker.

En geniet van je cute rozengebakje!
Natuurlijk met een heerlijk kopje rozenthee.