Roze rabarberlimonade
Dit heb je nodig
- 350 gram rabarber, in smalle stukjes
- 350 gram frambozen
- 250 gram rietsuiker
- 120 ml honing
- 250 ml appelciderazijn
- 1 el rozenwater
AFMAKEN MET:
- Bruiswater
- Ijsblokjes
En zo doe je het
- Doe de rabarber en frambozen in een grote brandschone pot die goed afgesloten kan worden. Doe de suiker erbij en kneus de frambozen met een houten lepel.
- Sluit de pot af en zet 2 dagen in de koelkast. Schud regelmatig zodat de suiker goed oplost.
- Giet de siroop na twee dagen door een zeef. Druk het vruchtvlees goed aan zodat je alle siroop erdoor krijgt. Doe de siroop terug in de pot en voeg de honing, azijn en rozenwater toe. Zet de shrub terug in de koelkasten laat tenminste 6 dagen staan.
- Schud de siroop nog een keer goed door voor gebruik.