VALENTIJNSCOCKTAIL MET ECHTE ROZENBLAADJES
Rozen zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde. Is een bosje rozen geven op je huwelijksverjaardag voor jou iets te afgezaagd?
Dan is dit feestelijke recept perfect.
Rozen, maar dan nét anders.
Je geliefde verrassen met deze zelf huisgemaakte cocktail maakt jullie huwelijksverjaardag in één klap een succes. Als je iets helemaal zelf maakt, kun je er zoveel liefde in steken. Daarom zit er in dit recept heerlijke zelfgemaakte rozenwater. Als dat geen pure liefde is!
Ingrediënten (voor 4 glazen)
1 theelepel zelfgemaakte rozenwater
250 ml droge witte wijn naar keuze maar Chardonnay wijn geniet mijn voorkeur
250 ml bruisend mineraal water
2 kopjes fijne kristalsuiker
20 eetbare onbespoten maar zeker geurende rozenblaadjes
vb. ´Madame Isaac Pereire´, ‘Louse Odier’, ´Augusta Luise´®, ´Gräfin Diana´®
Mooie elegantie tumbler glazen
Pan met dikke bodem
IJsblokjes
En dan?
Eerst maken we het rozenwater.
Hiervoor mix je twee koffiekopjes suiker en een koffiekopje water in een kleine pan. Verwarm het mengsel op een gemiddelde temperatuur en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost. Zet het vuur op z’n laagst en voeg ongeveer vijftien van de eetbare rozenblaadjes toe. Laat het mengsel vijftien minuten sudderen maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Na een kwartiertje laat je het mengsel twee à drie uur afkoelen. Haal de rozenblaadjes er uit.
Dan is het tijd om de cocktail samen te stellen. Neem twee van je mooiste tumblerglazen en doe er ijsblokjes in. Voeg naar smaak het zelfgemaakte rozenwater, bruiswater en witte wijn toe en decoreer je lovedrink met eetbare rozenblaadjes.
Cheers!
Tip: voor een alcoholvrije cocktail vervang je de wijn door een frisse witte druivensap of een alcoholvrije wijn.