ADR-Rozen 2010

Soorten Rozen

ADR-ROZEN

ADR Rozen 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADR - Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADR-0701, Souvenier de Baden-Baden (Theehybride)

 

(Kweker/inzender: Kordes)

 

Op den markt herfst 2008

Binnen in de roos is het helroos buiten crémeroos met een stabiele bloemenkleur. De bloemblaadjes hebben een aansprekende rand met inkepingen. Bloemvorm groot, zeer sterk gevuld. Een sterke eerste bloei gevolgd door een tweede zwakkere bloei kan tot tegen de vorst bloemen geven. Het blad is middelgroot, donker groen, zwak tot middelsterk glanzend. Jongen bladeren en jongen twijgen hebben een aansprekende sterke anthocyanfärbung. Een sterk recht opgaande groeiwijze met een hoogte van 100-110 cm en een breedte van 80-90 cm.

 

ADR-0702, Black Forest Rose (Trosroos)

 

(Kweker/inzender: Kordes)

 

Op den markt herfst 2008

De bloemkleur is lichtend rood met een stabiele bloemenkleur. De bloemvorm is middelgroot, half gevuld. een sterke eerste bloei gevolgd door een sterke tweede bloei. Het blad is middelgroot tot groot, middelgroen tot donkergroen, middelsterk glanzend. Met een rechtopgaande bossige groeiwijze. De hoogte is 100-110 cm en de breedte 60-70 cm.

 

ADR-0704, Bengali (Trosroos)

 

(Kweker/inzender: Kordes)

 

Op den markt herfst 2011

De Bloemkleur is lichtend oranjegeel tot apricot. Bloemvorm groot, half gevuld tot gevuld met een lichte geur. Een sterke eerste bloei gevolgd door een sterke tweede bloei. Het blad is groot, middelgroen tot donkergroen, middelsterk glanzend. De roos heeft een bossige en recht opgaande groeiwijze met een hoogte van 100-110 cm en een breedte van 80-90 cm.

 

ADR-0709, Topolina (Bodemdedekkende roos)

 

(Kweker/inzender: Kordes)

 

Op den markt herfst 2012

Bloemkleur roosrood, lichter in het midden, opvallende lichte gele meeldraden. Bloemvorm klein, eenvoudig. Een middelsterke eerste bloei gevolgd door een sterke tweede bloei. Het blad is klein, donkergroen, sterk glanzend, een zeer aansprekende werking van blad en bloem, middelsterke bottels. De roos heeft een breed bossige en overhangende compacte groeiwijze, Hoogte 60-70 cm en een breedte van 80-90 cm.

 

ADR-0710, Hella (Klimroos)

 

(Kweker/inzender: Kordes)

 

Op den markt herfst 2009

Bloemkleur lichtend wit, opvallende meeldraden. Bloemvorm middelgroot tot groot, halfgevuld. Een sterke eerste bloei gevolgd door een tweede sterke bloei en een middel steke geur. Heeft een sterke bottel werking. Bladvorm middel groot, donkergroen sterk glanzend. Heeft een opgaande en compacte middelsterk groeiwijze met een hoogte van 220 cm.

 

ADR-0711, Bajazzo (Klimroos)

 

(Kweker/inzender: Kordes)

 

Op den markt herfst 2011

In het begin van de bloei is ze lichtend donkerroos later helroos. De bloemblaadjes zijn aan de buitenkand silverroos dit met een opvallende gele midden. Bloemvorm middelgroot tot groot, halfgevuld, licht geurend. een sterke eerste bloei gevolgd door een zwakkere tweede bloei. Bladvorm groot, donkergroen, sterk glanzend. Een middelsterk tot sterk losse opgaande groeiwijze met een hoogte van 220 cm.

 

ADR-0717, Lipstick (Bodembedekkende roos)

 

(Kweker/inzender: Tantau)

 

Op den markt herfst 2009

Binnen in de roos is het karmijnroos, opvallende meeldraden aan de buitenkant silverroos. Bloemvorm middelgroot, halfgevuld, licht geurend. Een sterke eerste bloei gevolgd door een sterke tweede bloei, dit tot aan de vorst. Bladvorm klein, middelgroen tot donkergroen, sterk glanzend, jonge blaadjes met een zwakke anthocyanfärbung. Een breedbossige, overhangende en compacte groeiwijze, middelsterk tot sterke groei. Hoogte 70-80 cm met een breedte van 110-120 cm.

 

ADR-0719, Cute Haze (Bodembedekkende roos)

 

(kweker/inzender: Tantau)

 

Op den markt 2011

Bloemkleur wit, bloemknop crémekleurig met roze tint. Bloemvorm klein tot middelgroot. een sterke eerste bloei gevolgd door een sterke tweede bloei. Bladvorm klein, middemgroen tot donkergroen, middelsterk glanzend. Een bossige compacte groeiwijze met een hoogte van 50-60 cm en een breedte van 80-90 cm.

 

ADR-0727, Herman-Hesse-Rose (Trosroos)

 

(Kweker/inzender: Noack)

 

Op den markt 2008

Bloemkleur crémewit tot okerkleurig met een vorm van een theehybride, overige bloemblaadjes met een zalm toon. Bloemvorm groot tot zeer groot, sterk gevuld, licht geurend. Een sterke eerste bloei gevolgd door een zwakkere bloei dit tot en met de herfst. Bladvorm groot, donkergroen, sterk glanzend. Een strakke opgaande met middelsterke tot sterke groeiwijze. Hoogte 110-120 cm en een breedte van 70-80 cm.

 

ADR-0729, Silencio (Bodelbedekkende roos)

 

(kweker/inzender: Noack)

 

Op den markt 2012

Bloemkleur lichtend karmijnroos tot roosrood. Bloemvorm middelgroot, half gevuld. Een sterke eerste bloei gevolgd door een zwakkere tweede bloei, dit tot aan de vorst. Bladvorm klein tot middelgroot, donkergroen, zwak tot middelsterk glanzend. Een breedbossige compacte roos met overhangende takken, middelsterk groeiwijze met een hoogte van 60/70 cm en een breedte van 90-100 cm.

 

ADR-0730, Comedy (Struikroos)

 

(Kweker/inzender: Noack)

 

Op den markt 2011

Bloemkleur geel tot geeloranje, de knop is geel tot oranjerood. Bloemvorm middelgroot, sterkgevuld kan tegen de regen. Een sterke eerste bloei gevolgd door een sterke tweede bloei en dit tot de vorst. Bladvorm middengroot, donkergroen, middelsterk tot sterk glanzend. Jonge twijgen met een aansprekende anthocyanfärbung. Een opgaande met compacte groeiwije en een prachtige bloemenpracht, middelsterk tot zeer streke groei met een hoogte van 120-140 cm en een breedte van 100-110 cm.