ADR-Rozen 2012

Soorten Rozen

ADR-ROZEN

ADR-ROZEN 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADR - Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung

 

 

ADR-0915, Charisma, (Theehybride)

 

(Kweker/inzender: Noack)

 

Op den markt 2011

Bloem magentarood, geurend, middelgroot, gevuld met een stabiele bloemkleur een zeer dekorative bloem, doorlopige bloei en dit tot aan de vorst. Bladvorm groot donkergroen, glanzend met een krachtige anthocyanfärbung. Een goede opgaande met middelsterk tot sterke groeiwijze met een hoogte van 110-120 cm en een breedte van 60-70 cm. Een nieuwigheid met een uitstekende werking van bloemkleur en bloemvorm.

 

 

ADR-0916, Balou (Trosroos)

 

(Kweker/inzender: Noack)

 

Op den markt 2013

Bloem licht rood, klein, gevuld met een stabiele bloemkleur, zeer mooie bloemvorm, zeer krachtige bloemen, doorbloeiende bloem. Bladvorm klein, donkergroen, sterk glanzend. Een breed bossige en compacte groeiwijze, middelsterk groeiend. Hoogte 50-60 cm en met een hoogte van 60-70 cm. Een opvallende nieuwigheid met een aansprekende bloem en kan ze op veelzijdige manieren gbruiken.

 

ADR-917, Westart (Trosroos)

 

(Kweker/inzender: Noack)

 

Op den markt 2010

Bloem lichtend geel (goudgeel), middelgroot, gevuld en met een stabiele bloemkleur, doorbloeiend. Bladvorm middelgroot, middelgroen, glanzend. Een breed bossige met compacte groeiwijze, middelsterk groeiend. Hoogte 60-70 cm en een breedte van 60-70 cm. Deze roos heeft een opvallende bloemenkleur en is voor veelzijdig gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADR-929, Camelot (Klimroos)

 

(Kweker/inzender: Tantau)

 

Op den markt 2010

Binnen in de roos een donkerroos tekening en aan de buitenzijde karmijnroos, groot, halfgevuld, sterk geurend een stabiele bloemkleur. Een sterke eerste bloei met een lichter nabloei. Blad groot, sterk glanzend. Opgaande en overhangende lange takken en sterk groeiend dit met een hoogte van 250 tot 300 cm. een zeer winterharde klimroos met een nostalgische bloem.

 

 

ADR-0954, Guirlande d'Amour (Klimroos)

 

(Kweker/inzender: Lens/Clausen)

 

Al langer in de handel

Bloem wit, klein, halfgevuld tot gevuld, sterk geurend zeer lichte bloei zittend in een dikke bloemenscherm. Bloemstand neerhangend licht tot forst bloeiend. Bladvorm middelgroot, donkergroen, zwak glanzend. Een recht opgaande met overhangende twijgen, dicht groeend, middelsterk groei dit met een hoogte van 160-170, cm kan ook als heester geplant worden. Zeer aansprekelijke werking van bloemkleur en bloemstand, middelsterke rozenbottels, Als klimroos kan Guirlande d'Amour een hoogte van 250- 300 cm bereiken.